Van duurzaam kunstwerk naar alternatief voor zonnepaneel?

By 30 april 2020Nieuws

In september 2019 plaatsten we de eerste Windenergieboom van Nederland in Heeswijk-Dinther (gemeente Bernheze). De boom is een aantrekkelijk kunstobject dat duurzaamheid ademt. De ontwikkelaar heeft zich gefocust op kunst-kant en we kunnen nu meer kunstobjecten aanbieden. We hebben nu een prachtige lijn duurzame kunstwerken, maar we willen meer. We willen duurzame windenergie breder in de markt zetten en onderzoeken of we de losse bladen (Aeroleafs®) als alternatief voor de zonnepanelen kunnen aanbieden.

We hebben de hulp ingeschakeld van twee studenten van de HAS Hogeschool in ’s Hertogenbosch: Erik Inghels en Coen de Rouw.  Zij zijn gestart met een haalbaarheidsonderzoek voor de losse bladen. Doel is te kijken welke toepassingen we kunnen ontwikkelen en wat de beste product-markt-combinatie is. Daarnaast onderzoeken we de commerciële potentie van de bladen van de boom (Aeroleafs®).

Eric en Coen zijn momenteel druk met onderzoek. Hoewel het door de huidige coronamaatregelen soms net wat moeilijker is, verwachten wij op basis van de eerste inzichten dat er een mooi advies uitkomt. Wilt u meer weten over Aeroleafs®, het onderzoek dan horen wij graag van u. U kunt een mail sturen aan: m.janssen@terra-trans.eu