Schone vliegas voor natte toepassing in beton, beschermt beton en het milieu

By 14 december 2018Nieuws

In juli van dit jaar is het Betonakkoord getekend door een brede vertegenwoordiging uit de sector. De boodschap: vanaf 2030 alle beton hergebruiken én CO2-uitstoot verlagen tot 95% in 2050. Stevige ambities die passen bij het Klimaatakkoord. Maar die we niet waarmaken als we op de huidige voet doorgaan. Het betekent investeren, innoveren en verbinden van duurzame opties.

Gerecycled materiaal toevoegen
Een van de doelen is alleen beton gebruiken waaraan tenminste 5 procent gerecycled materiaal is toegevoegd. Bijvoorbeeld door cement te vervangen door vliegas. Vliegas is een verzamelnaam voor de assen die uit rookgassen gehaald worden door een elektrostatisch filter. Deze vliegas is afkomstig van steenkool en kennen we ook als poederkoolvliegas. Het is een goede vervanger van cement in beton: het verdicht de structuur waardoor beton beter beschermd is tegen invloed van buitenaf en het heeft puzzolane eigenschappen welke de druksterkte en levensduur van beton verbeteren.

Vliegas beschermt beton en het milieu
Toepassen van vliegas heeft als bijkomend voordeel dat het de CO2-emissie van betonproductie vier keer lager maakt!

Schone vliegas voor toepassing in beton
Terra-Trans heeft een grote voorraad schone vliegas voor natte toepassing in beton. We zoeken naar een betonproducent die duurzaam beton wil produceren en de CO2-emissie wil verlagen.

Voor vragen neemt u contact op met:
Stephan Kuijken +31 6 316 393 05
Herman Backaert +32 472 562 426
Of stuur een mail naar: info@terra-trans.eu