Eerste windenergieboom in Nederland ‘geplant’

By 18 oktober 2019Nieuws

De eerste windenergieboom is medio september geplaatst in Heeswijk-Dinther door Terra-Trans en Ploegam. De boom is het sluitstuk van een project dat Ploegam heeft uitgevoerd in opdracht van de gemeente Bernheze. De boom is afkomstig uit Frankrijk. Het bijzondere aan de boom zijn de kleine, verticale turbines die al bij een lichte bries gaan draaien en energie opwekken. De boom produceert energie in alle stilte. Het geluid is te vergelijken met het ritselen van echte blaadjes. Dankzij de vernieuwde technologie is de boom in staat per jaar minimaal 3.500 kwh te produceren. Wat vergelijkbaar is met de stroom die een huishouden van vier personen jaarlijks verbruikt.

 

Verrijking voor de omgeving

Met de windenergieboom heeft Bernheze een uniek duurzaam kunstwerk in huis gehaald. Bent u ook op zoek naar een esthetische oplossing voor de productie van duurzame energie? Neem dan contact op met Terra-Trans.

Zij gaan de boom in de Benelux, Duitsland en Denemarken exploiteren. De heren Stephan Kuijken en Herman Backaert hebben veel vertrouwen in het concept: “De windenergieboom verrijkt de omgeving. Het is duurzaamheid 2.0 én geeft uitstraling aan de duurzaamheidswens van de opdrachtgever. Wij zijn dan ook enorm veel mogelijkheden om deze boom te plaatsen.”